Σε αντίθεση με την παραδοσιακή επιχείρηση επισκευών, το μέλλον έγκειται στην διάγνωση και την τεκμηρίωση.
Ακριβώς εδώ πρέπει να είναι το κύριο μέλημα των συνεργείων.
Η εξέλιξη αυτή έγινε φανερή με το πέρασμα των ετών. Παρολ´αυτά απαιτεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης του προσωπικού.
Στο παρελθόν στα συνεργεία αποτελούσε κύρια πηγή κέρδους οι επισκευές κινητήρων. Σήμερα ο κλάδος αυτός είναι σχετικά οριακός, καθώς η αξιοπιστία των κινητήρων αυξήθηκε σημαντικά.
Κάτω από το παντού υπάρχων ηλεκτρονικό σύστημα η διάγνωση και η τεκμηρίωση των ζημιών, που σχετίζονται με την συντριβή, είναι ένα αυξανόμενο πεδίο.
Ευτυχώς ο αριθμός των ατυχημάτων μοτοσυκλέτας μειώνεται συνεχώς, αλλά οι προσδοκίες των πελατών σχετικά με την διάγνωση και την τεκμηρίωση αυξάνεται. Μια απλή δοκιμή στο δρόμο θα μπορούσε να είχε γίνει αποδεκτή από τους πελάτες στο παρελθόν.
Οι μετρήσεις πλαισίου είναι η κοινή διαδικασία στη βιομηχανία αυτοκινήτων εδώ και χρόνια. Γιατί ένας ιδιοκτήτης μοτοσυκλέτας να αναγνωρίσει ένα απλό οδικό τεστ, βασιζόμενο στο υποκειμενικό συναίσθημα του μηχανικού, για ασφαλη διάγνωση;
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών απαιτούν προηγμένο πρότυπο υπηρεσιών σχετικά με την διάγνωση και την τεκμηριωση. Ως εκτούτου εμείς η Motocert-Scheibner Limited, προωθούμε έντονα το πιστοποιητικό Scheibner-Chassis-Certificate προκειμένου να το καταστήσουμε στάνταρ στον κλάδο της μοτοσυκλέτας.
Είναι ένα τετριμμένο γεγονός ότι η πραγματικότητα πέφτει πίσω από το όραμα.
Με την πάροδο του χρόνου η ίδια η αγορά, δηλαδή οι αναβάτες, το μηχανικό προσωπικό, και οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν την προσθέτη αξία και την ανάγκη για αξιόπιστα διαγνωστικά αποτελέσματα. Αλλά είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού.
Δεν είναι εύκολο να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά της αγοράς και να εκπαιδεύσουμε τους πελάτες. Από την κατανόησή μας, το παραδοσιακό marketing και μόνο, δεν θα κάνει τη δουλειά. Απαιτούνται δημιουργικές ιδέες.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνειδητοποιήσουμε και να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες των συνεργατών μας που δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Όχι μόνο μετά από ένα ατύχημα είναι κρίσιμη η τεκμηρίωση. Όταν αγοράζετε η πουλάτε ένα δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο χέρι scooter η μοτοσικλέτα το πιστοποιητικό της Motocert-Scheibner επιβεβαιώνει την κατάσταση του πλαίσιου και άλλων τμημάτων του.
Παρέχει την απαραίτητη νομική ασφάλεια.
Αυτό είναι το υπόβαθρο για μια ωραία ιδέα από τους συνεργάτες μας. Η ιδέα είναι πολύ απλή αλλά αποτελεσματική.
Το πιστοποιητικό της Shceibner- Chassis-Certificate της Motocert επισυνάπτεται στις μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες που προσφέρονται προς πώληση στο showroom (και μέσω διαδικτύου). Ο πωλητής πληρώνει για την μέτρηση, καθώς είναι το συμφέρον του να αποδείξει ότι το πλαίσιο είναι σε καλή κατάσταση.

Πιστοποιημένες μεταχερισμένες μοτοσυκλέτες