Κάντε κλικ στο κουμπί για να εμφανιστεί ο χάρτης.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 185 κορυδαλος

GPS

37.98102751569117, 23.65175293224925

Τηλέφωνο
E-mail

-

Ιστός

-

Τα καταστήματα Σάκης Σκούρτας λειτουργούν στον χώρο της μοτοσυκλέτας από το 1985 μέχρι και σήμερα.
Η αγάπη για την μοτοσυκλέτα, την ταχύτητα, τους αγώνες, τα πρωταθλήματα,
ήρθαν να συναντήσουν τον επαγγελματισμό και την λαμπρή σταδιοδρομία.
Το κατάστημα λειτουργεί στην διεύθυνση Γρ. Λαμπράκη 185
με πλήρη κάλυψη των μοτοσυκλετιστικών αναγκών κάθε παλιού και νέου αναβάτη.

Η ιστορία του Σάκη Σκούρτα ξεκινά πριν πολλά χρόνια.
Από πολύ μικρός και όταν οι περισσότεροι φίλοι του έπαιζαν μπάλα στις αλάνες, εκείνος ήταν ήδη ερωτευμένος με τις μοτοσυκλέτες. Ήταν μια αγάπη που την κληρονόμησε από τον πρότυπό του, τον πατέρα του, του που στα πρώτα βήματα στη ζωή του είχε κι αυτός τη δική του μοτοσυκλέτα.Την αγάπη του για την μοτοσυκλέτα αποφάσισε να την μετατρέψει σε γνώση σπουδάζοντας την τέχνη του μηχανικού κινητήρων εσωτερικής καύσης στον Ηράκλειτο. Τελειώνοντας τη σχολή του, και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έπιασε γρήγορα δουλειά σε πολύ γνωστό κατάστημα μοτοσυκλετών δίπλα σε ένα τεράστιο όνομα της εποχής, τον Μιχάλη Μεταλλινό. Αυτός ήταν που του μετέδωσε την πολύτιμη γνώση και εμπειρία του για να μπορέσει να αναλάβει υπεύθυνα την επιχείρηση, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Η αγάπη του για την ταχύτητα όμως τον ήθελε να είναι πάνω στην μοτοσυκλέτα παρόλο που στην επιχείρηση που εργαζόταν λάμβανε μέρος σε αγώνες dragster με επιτυχία.
Το 1985 αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πράξη συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Παράλληλα ίδρυσε την δική του επιχείρηση εμπορίας και service μοτοσυκλέτας.
Ήταν η ένδοξη εποχή του πρωταθλήματος, με όλα τα γνωστά ονόματα να συμμετέχουν στους αγώνες. Όμως σύντομα όλοι άρχισαν να μιλούν για κάποιον που ήρθε από το πουθενά και κατέκτησε στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου την τρίτη θέση και την Κυριακή την πρώτη θέση ανάμεσα σε 45 συμμετοχές στην κατηγορία του ενιαίου Yamaha  RD350.
Όπως ήταν αναμενόμενο για αρκετό καιρό υπήρχαν πολλές ενστάσεις για τις μοτοσυκλέτες που οδηγούσε πως ήταν εκτός κανονισμών αλλά και μεγάλη αμφισβήτηση των ικανοτήτων του καθώς σηματοδότησε μια νέα εποχή με άλλο στυλ οδήγησης, πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, που τον έφερνε στην πρώτη θέση του βάθρου στο 90% των συμμετοχών του στα πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχε.
Η πορεία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα ήταν λαμπρή με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και μόλις μία δεύτερη θέση.

Η παρουσία του στην μεγάλη κατηγορία των SBK ήταν σταθμός στην νέα ιστορία των Ελληνικών αγώνων αλλά και μια εξέλιξη του πάθους για την μοτοσικλέτα που συνάμα πρόσφερε τόσες γνώσεις που σήμερα θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο που αξίζει κανείς να το περάσει με άριστα..
Χορηγοί όπως ROTHMANS HELLAS, SHELL HELLAS,  EDEM διαφημιστική, PENTHOUSE και πάρα πολλοί άλλοι στήριξαν την προσπάθεια του Σάκη καθιερώνοντας και εδώ μια πρωτιά αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν τόσο μεγάλοι υποστηρικτές κοντά στους αναβάτες..

Από το 1985 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο κατάστημά του στον ίδιο χώρο Γρ. Λαμπράκη 185 προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον αναβάτη και την μοτοσικλέτα.

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, με τα παιδιά του να ακολουθούν με την ίδια αγάπη το δρόμο της μοτοσυκλέτας και με πρότυπο τον πατέρα τους ο οποίος φρόντισε να τους εξοπλίσει με σπουδές και πρακτικές γνώσεις αφού από πολύ μικροί τον ακολουθούσαν στους αγώνες..
Ο μεγαλύτερος, Διονύσης Σκούρτας διαθέτει τις γνώσεις ενός καταξιωμένου μηχανικού αλλά και μια καλλιτεχνική ικανότητα στον τρόπο που δουλεύει με την μοτοσυκλέτα.
Ο Θωμάς Θανάσης Σκούρτας, ο μικρότερος της οικογένειας είχε όνειρο από μικρός να γίνει γρήγορος αναβάτης, έτσι βρέθηκε στην ομάδα της ΚΤΜ S.E.E., την οποία ανέλαβε ο Σάκης Σκούρτας και στην κατηγορία των νέων οδηγών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας από το 2017 έως το 2019 η ομάδα κατέκτησε 3α Πανελλήνια Πρωταθλήματα με το τελευταίο το 2019.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Δέν συλλέγουμε καμία πληροφορία πέρα του ψευδώνυμού σας
Τιμή
Εξυπηρέτηση
Προσωπικό
Σύσταση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed